Gjenerali i ushtrisë së vdekur (film)

Gjenerali i ushtrisë së vdekur (film)
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Gjenerali i ushtrisë së vdekur (film)
Vendi i prodhimit Shqipëri
Viti i prodhimit 1975
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 154'
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Vladimir Prifti
Skenari Piro Mani Qenan Toro
Autori Ismail Kadare
Muzika e filmit Limos Dizdari
Kameramani Stefan Gajo
Prodhuesi i filmit: RTSH
Aktorë kryesorë
Sandër Prosi
Pjetër Gjoka
Prokop Mima
Violeta Manushi
Aktorët tjerë
Ilia Shyti
Janaq Mici


Ghjenerali i ushtrisë së vdekur film televiziv shqiptar. Prodhim i RTSH në vitin 1975, bazuar në romanin e Ismail Kadare me të njëjtin titull. regjizor Vladimir Prifti, skenar Piro Mani dhe Qenan Toro.

PërmbajtjaRedakto

Ngjarjet zhvillohen në shqipëri ku një gjeneral ushtarak italian bashkë me një prift vijnë për të kërkuar eshtrat e ushtarëve të tyre të vrarë në luftën e dytë botërore. Në mes të një shumice të të vrarësh kërkon edhe një kolonel. Duke u endur gjithandej gjenden në një fshat ku janë fshehur eshtrat e tij.

Aktorët në roleRedakto