Guadalupa është një grumbll ishujsh ose arkipelag i cili gjindet në pjesën lindore të Detit të Karaibeve, ka një sipërfaqe prej 1,628 km2. Është një departament përtej detit i Francës. Si edhe departamentet e tjera Franceze përtej detit, Guadalupa është një nga 26 regjionet e Francës dhe është pjesë e integruar e Republikës Franceze. Si pjesë e Francës, Guadalupa është pjesë e Bashkimit Evropian dhe përdor Euron si monedhë.[1] Sidoqoftë, nuk është pjesë e marrëveshjes Schengen. Kryeqyteti i Guadalupës është Basse-Terre.

Région Guadeloupe
Emblema - Guadalupa
Flamuri Logoja
Vendndodhja - Guadalupa
Vendndodhja - Guadalupa

Historia Redakto


Gjeografia Redakto


Referime Redakto

  1. ^ Guadalupa është e vizatuar në çdo banknotë të Euros, në pjesën e pasme të poshtme, pranë fjalës greke ΕΥΡΩ (EURO).