Kush e solli Doruntinën (film)
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Kush e solli Doruntinën (film)
Origjinali Kush e solli Doruntinën (film)
Viti i prodhimit 1989
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Llazi Serbo
Skenari Llazi Serbo
Autori Ismail Kadare
Muzika e filmit Osman Mula
Kameramani Pëllumb Panariti
Prodhuesi i filmit: Albafilm Studio
Aktorë kryesorë
Sokol Saraçi
Petrika Gjezi
Hajrie Rondo
Sotiraq Çili
Aktorët tjerë
Redina Tili - Doruntina


Teatri "Kush e solli Doruntinën" është prodhuar në vitin 1989.

Regjia: Llazi Serbo, Skenari: Llazi Serbo, Producent: Albafilm Studio, Muzika: Osman Mula.

kush nuk e solli doruntin.en Redakto

Subjekti është marrë dhe shtjellon legjendën popullore të Kostandinit dhe Doruntinës te shkruajtur nga Ismail Kadare në romanin Kush e solli Doruntinën.

AKTORËT E ROLEVE NË TEATËR Redakto

Elvira Diamanti

Margarita Xhepa

Pavlina Mani

Yllka Mujo

Elida Janushi

etj...

AKTORËT E ROLEVE NË FILM Redakto

*Sokol Saraçi
*Petrika Gjezi
*Hajrie Rondo
*Sotiraq Çili
*Redina Tili