Hape menynë kryesore

Lista e kodeve shtetërore nga FIFA

artikull-listë e Wikimedias

FIFA paraqet kod prej tri shkronjash për çdo shtet pjestarë dhe jo pjestarë të FIFA-s. Këto janë kodet zyrtare të përdorur nga FIFA dhe konfederatat e saja kontinentale (AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC dhe UEFA).

FIFA antarëtRedakto

Momentalisht janë 208 antarë të FIFA-s dhe secili antar ka kodin e vetë unik.

Vendi Kodi
  Afganistani AFG
  Shqipëria ALB
  Algjeria ALG
  Samoa Amerikane ASA
  Andora AND
  Angola ANG
  Anguilla AIA
  Antigua dhe Barbuda ATG
  Argjentina ARG
  Armenia ARM
  Aruba ARU
  Australia AUS
  Austria AUT
  Azerbajxhani AZE
  Bahamas BAH
  Bahrain BHR
  Bangladeshi BAN
  Barbadosi BRB
  Bjellorusia BLR
  Belgjika BEL
  Beliza BLZ
  Benini BEN
  Bermuda BER
  Butani BHU
  Bolivia BOL
  Bosnja dhe Hercegovina BIH
  Botsuana BOT
  Brazili BRA
  Ishujt e Virgjër Britanike VGB
  Brunei BRU
  Bullgaria BUL
  Burkina Faso BFA
  Burundi BDI
  Kamboxhia CAM
  Kameruni CMR
  Kanadaja CAN
  Kepi i Gjelbër CPV
  Ishujt Kaimanet CAY
  Republika Qendrore Afrikane CTA
  Çadi CHA
  Kili CHI
  Kina CHN
Taipei TPE
  Kolumbia COL
  Komoros COM
Stampa:CGOf CGO
  Republika Domenikane Kongo COD
  Ishujt Kuk COK
  Kosta Rika CRC
Stampa:CIVf CIV
  Kroacia CRO
  Kuba CUB
  Qipro CYP
  Çekia CZE
  Danimarka DEN
Stampa:DJIf DJI
Stampa:DMAf DMA
Stampa:DOMf DOM
Stampa:ECUf ECU
  Egjipti EGY
Stampa:SLVf SLV
  Anglia ENG
Stampa:EQGf EQG
Stampa:ERIf ERI
  Estonia EST
Stampa:ETHf ETH
  Ishujt Faroe FRO
Stampa:FIJf FIJ
  Finlanda FIN
Vendi Kodi
  Franca FRA
Stampa:GABf GAB
Stampa:GAMf GAM
  Gjeorgjia GEO
  Gjermania GER
Stampa:GHAf GHA
  Greqia GRE
Stampa:GRNf GRN
Stampa:GUMf GUM
Stampa:GUAf GUA
Stampa:GUIf GUI
Stampa:GNBf GNB
Stampa:GUYf GUY
  Haiti HAI
Stampa:HONf HON
Stampa:HKGf HKG
  Hungaria HUN
  Islanda ISL
Stampa:INDf IND
Stampa:IDNf IDN
  Irani IRN
Stampa:IRQf IRQ
  Izraeli ISR
  Italia ITA
Stampa:JAMf JAM
Stampa:JPNf JPN
Stampa:JORf JOR
  Kazakistani KAZ
Stampa:KENf KEN
Stampa:PRKf PRK
  Korea e Jugut KOR
Stampa:KUWf KUW
Stampa:KGZf KGZ
Stampa:LAOf LAO
  Letonia LVA
Stampa:LIBf LIB
Stampa:LESf LES
Stampa:LBRf LBR
Stampa:LBYf LBY
  Lihtenshtajni LIE
  Lituania LTU
  Luksemburgu LUX
Stampa:MACf MAC
  Republika e Maqedonisë MKD
Stampa:MADf MAD
Stampa:MWIf MWI
Stampa:MASf MAS
Stampa:MDVf MDV
Stampa:MLIf MLI
  Malta MLT
Stampa:MTNf MTN
Stampa:MRIf MRI
  Meksika MEX
  Moldavia MDA
Stampa:MGLf MGL
  Mali i Zi MNE
Stampa:MSRf MSR
Stampa:MARf MAR
Stampa:MOZf MOZ
Stampa:MYAf MYA
Stampa:NAMf NAM
Stampa:NEPf NEP
  Holanda NED
Stampa:ANTf ANT
Stampa:NCLf NCL
Stampa:NZLf NZL
Stampa:NCAf NCA
Stampa:NIGf NIG
Stampa:NGAf NGA
Vendi Kodi
  Irlanda e Veriut NIR
  Norvegjia NOR
  Omani OMA
Stampa:PAKf PAK
Stampa:PALf PAL
Stampa:PANf PAN
Stampa:PNGf PNG
Stampa:PARf PAR
  Peru PER
Stampa:PHIf PHI
  Polonia POL
  Portugalia POR
Stampa:PURf PUR
  Katari QAT
  Irlanda IRL
  Rumania ROU
  Rusia RUS
Stampa:RWAf RWA
Stampa:SKNf SKN
Stampa:LCAf LCA
Stampa:VINf VIN
Stampa:SAMf SAM
  San Marino SMR
Stampa:STPf STP
  Arabia Saudite KSA
  Skocia SCO
  Senegali SEN
  Serbia SRB
Stampa:SEYf SEY
Stampa:SLEf SLE
Stampa:SINf SIN
  Sllovakia SVK
  Sllovenia SVN
Stampa:SOLf SOL
Stampa:SOMf SOM
Stampa:RSAf RSA
  Spanja ESP
Stampa:SRIf SRI
Stampa:SUDf SUD
Stampa:SURf SUR
Stampa:SWZf SWZ
  Suedia SWE
  Zvicra SUI
Stampa:SYRf SYR
Stampa:TAHf TAH
Stampa:TJKf TJK
Stampa:TANf TAN
Stampa:THAf THA
Stampa:TLSf TLS
Stampa:TOGf TOG
Stampa:TGAf TGA
Stampa:TRIf TRI
Stampa:TUNf TUN
  Turqia TUR
Stampa:TKMf TKM
Stampa:TCAf TCA
Stampa:UGAf UGA
  Ukraina UKR
  Emiratet e Bashkuara Arabe UAE
  ShBA USA
  Uruguai URU
  Ishujt e Virgjër të SHBA-ve VIR
  Uzbekistani UZB
  Vanuatu VAN
  Venecuela VEN
  Vietnami VIE
  Uellsi WAL
  Jemeni YEM
  Zambia ZAM
  Zimbabveja ZIM

Shih edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto