Hape menynë kryesore

Lista e grave fituese të Çmimit Nobel

artikull-listë e Wikimedias

Lista e grave fituese të Çmimit Nobel është listë në të cilën janë të radhitura tëgjitha gratë laurate të këtij çmimi. Grupimi i tyre është bërë sipas lëmisë dhe viteve të laurimit.

HistorikuRedakto

Çmimi Nobel ju është ndarë 34 grave që nga viti 1901. Një nga këto gra Marie Curie është fituese e dyfisht e këtij çmimi edhe atë në vitin 1903 ka fituar Çmimin Nobel për Fizikë dhe në vitin 1911 Çmimin Nobel për Kimi.

Fitueset e Çmimit NobelRedakto

Shih edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto