Malinë ka qenë fshat nё komunën e Likovës, Maqedoni.

Malinë
Fshat
Administrimi
Shteti Flamuri Maqedonia e Veriut
Rajoni Verilindor
Komuna Likovë
Krahina etnografike-
gjeografike
Mali i Zi i ShkupitHistoriRedakto

Fshati Malinë është një ndër fshatrat më të vjetër në malsinë e Karadakut. Është i themeluar diku gjatë shekullit të VII të erës sonë. Ky fshat kryesisht është malor dhe njerëzit të cilët kanë jetuar në këtë fshat kryesisht janë marr me blegtori. Fshati është i pabanuar edhe pse pronat janë të regjistruar nën kufijtë gjeografik të fshatit.


Lidhje të jashtmeRedakto