Gojëtaria (greq. ρητορεία, ρητορική - retorika; lat. oratoria) është aftësia e përdorimit të mençur të të folurit ose të shkruarit me qëllim për të bindur ose për të kënaqur dikë.

HistoriaRedakto

HyrjeRedakto

SofistëtRedakto

PlatoniRedakto

SokratiRedakto

Gojëtarë romakëRedakto

Gojëtaria moderneRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

ThënieRedakto

  • "Gojëtaria nuk është asgjë tjetër, veçse arsyeja e veshur mirë dhe argumenti të vendosura me rend" Jan Zamoiski.
  • "Gojëtaria është mënyra e qeverisjes së mendjeve të njerëzve" Platoni.