Unioni Evropian i Xhudos (Anglisht: Europian Judo Union - EJU) përbëhet nga 51 federata / shoqata kombëtare të xhudos dhe është e njohur nga International Judo Federation si një nga pesë unionet kontinentale. Organizimi i administratës së xhudos bazohet në një sistem piramidal të rregulloreve, ku IJF është organi qeverisës botëror, EJU-ja organi qeverisës evropian dhe shoqatat kombëtare të xhudos si dhe organet drejtuese në nivel vendor. [1] [2] [3] [4]

Vendet anëtareRedakto

No. Vendi Federata web faqja
1   Shqipëria Federata Shqptare e Xhudos
2   Gjermania Deutscher Judo-Bund [1]
3   Andorra Federata e Xhudos e Andoras
4   Armenia Federata e Xhudos e Armenisë
5   Austria Österreichischer Judoverband [2]
6   Azerbajxhani Federata e Xhudos e Azerbajxhanit
7   Belgjika Federata Belge e Xhudos [3] [4]
8   Bjellorusia Federata Bjeloruse e Xhudos
9   Bosnja dhe Hercegovina Federata e Xhudos e Bosnjes dhe Hercegovinës
10   Bullgaria Federata Bullgare e Xhudos [5]
11   Qipro Federata Qipriote e Xhudos
12   Kroacia Hrvatski Judo Savez [6]
13   Danimarka Danmarks Judo og Ju-Jitsu Union [7]
14   Sllovakia Slovenský Zväz Judo [8]
15   Sllovenia Judo Zveza Slovenije [9]
16   Spanja Real Federación Española de Judo [10]
17   Estonia Federata e Xhudos e Estonisë [11]
18   Ishujt Faroe Federación Feroesa de Yudo
19   Finlanda Suomen Judoliitto [12]
20   Franca Fédération Française de Judo [13]
21   Gjeorgjia Federata Gjeorgjiane e Xhudos
22   Greqia Federata Helene e Xhudos [14]
23   Hungaria Magyar Judo Szövetség [15]
24   Irlanda Irish Judo Association [16]
25   Islanda Júdósamband Íslands
26   Izraeli Asociacioni Izraelit i Xhudos
27   Italia Federazione Italiana di Judo, Lotta, Karate e Arti Marziali [17]
28   Kosova Federata Kosovare e Xhudos [18]]
29 Lettland  Letonia Latvijas Džudo Federācija [19]
30   Lihtenshtajni Federata e Xhudos e Lihtenshtajnit
31   Lituania Lietuvos Dziudo Federacija [20]
32   Luksemburgu Fédération Luxembourgeoise des Arts Martiaux
33   Maqedonia Federata e Xhudos e Maqedonisë
34   Malta Federación Maltesa de Yudo
35   Moldavia Federata e Xhudos e Moldavisë
36   Monako Fédération Monégasque de Judo
37   Mali i Zi Federata e Xhudos e Malit të Zi
38   Norvegjia Norges Judoforbund [21]
39   Holanda Judo Bond Nederland [22]
40   Polonia Polski Związek Judo [23]
41   Portugalia Federação Portuguesa de Judo [24]
42   Britania e Madhe British Judo Federation [25]
43   Republika Çeke Český Svaz Judo [26]
44   Rumania Federaţia Română de Judo [27]
45   Rusia Federata Ruse e Xhudos [28]
46   San Marino Federazione Sanmarinese di Judo
47   Serbia Judo Savez Srbije [29]
48   Suedia Svenska Judoförbundet [30]
49   Zvicra Federación Suiza de Yudo y Ju-Jitsu [31]
50   Turqia Türkiye Judo ve Kuraş Federasyonu
51   Ukraina Federata Ukrainase e Xhudos [32]

Shih edheRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Guttmann, Allen (6 shtator 2017). "Japanese Sports: A History". University of Hawaii Press. Marrë më 6 shtator 2017 – nëpërmjet Google Books.
  2. ^ Blanpain, Roger (6 shtator 2017). "European Labour Law". Kluwer Law International. Marrë më 6 shtator 2017 – nëpërmjet Google Books.
  3. ^ Watson, Brian N. (25 korrik 2012). "The Father of Judo: A Biography of Jigoro Kano". Trafford Publishing. Marrë më 6 shtator 2017 – nëpërmjet Google Books.
  4. ^ Green, Thomas A.; Svinth, Joseph R. (6 shtator 2017). "Martial Arts in the Modern World". Greenwood Publishing Group. Marrë më 6 shtator 2017 – nëpërmjet Google Books.

Lidhje të jashtmeRedakto