Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1977Republikën e Shqipërisë.

1977

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1977
Lista e viteve në Shqipëri

Udhëheqës

Redakto

Ngjarje

Redakto
  • Zyrtarët e lartë ushtarakë janë spastruar, pasi u zbulua një "komplot kinez".

Lindje

Redakto

Vdekje

Redakto
  • 4 janar - Ibrahim bej Biçakçiu, diplomat, politikan, agronom, ish ministër dhe kryeministër i Shqipërisë
  • 17 maj - Abdyl Këllezi, ekonomist, politikan (i ekzekutuar me pushkatim si "puçist")
  • Halim Begeja, futbollist, jurist dhe veprimtar i Ballit Kombëtar.

Referime

Redakto