25 Dhjetor

data

25 dhjetori është dita e 359-të e kalendarit gregorian (dita e 360-t në vitin e brishtë) - kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 6 ditë.


Muajt
Janari Korriku
Shkurti Gushti
Marsi Shtatori
Prilli Tetori
Maji Nëntori
Qershori Dhjetori
Ditët historike
Nëntori · Dhjetori · Janari
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


Ngjarje

Redakto
  • 1932 - Tërmet në Gansuu , Kinë dhe shkton vdekjen e 70 000 njerzve.
  • 1979 - Trupat sovjetike hyrën në Afganistan, kjo ishte ndërhyrja e parë ushtarake e Bashkimit Sovjetik jasht Paktit të Varshavës, në mënyrë që të mbështesë qeverinë e Babrak Karmalit. Në luftën, nga e cila dalinë pas 10 viteve,në të cilën Bashkimi Sovjetik ka humbur 27.000 ushtarë.

Lindje

Redakto

Vdekje

Redakto

Festa dhe përvjetore

Redakto