58th Annual Primetime Emmy Awards

58th Annual Primetime Emmy Awards
58thPTawards banner.jpg
Date
(Shfaqja e shpërblimeve)
27 gusht, 2006
Data
(Tubimi i artistëve)
19 gusht, 2006
Vendi Shrine Auditorium,
Los Anxhelos, Karliforni
Telestacioni NBC
Komntues Conan O'Brien
Prodhuesi ekszekutiv Ken Ehrlich dhe Jeff Ross

The 58th Annual Primetime Emmy Awards u mbajtë në Shrine AuditoriumLos Axhelosit, Karliforni të dielen, më 27 gusht, 2006 dhe u transmetua nga NBC rreth orës 8:00pm ET (00:00 UTC) me komentuesin Conan O'Brien.

Shfaqja i kushohej dy legjendave të TV-së amerikane "America's Oldest Teenager", Dick Clark, i cili kishte pengesa gjatë fjalimit për shkaqe shëndetsore dhe regjisoit Aaron Spelling prodhues të shfaqjeve televizive si Dynasty që në vitet 80-ta ishte i popularizuar në Kosovë dhe Beverly Hills, 90210.

Thash e thënatRedakto

Edhe kjo ceremoni është përcjellur me "thash e thëna". P.sh.: sistemi i votimeve ishte temë e marrurë nëpër gojë.

Ellen Burstyn ishte zjedhur për Emmy-in në kategorin për Aktoren e shkëqyeshme në rolin ndihëmës ë miniseri ose për rolin e saj në Mrs. Harris, vetëm për një kohëzgjatje prej 14 sekonave!

HBO udhëheqë me 95 të zgjedhur nga të cilët 26 kanë korrur fitore duke llogaritur programin e tyre të mbrëmjes më të shikuarin: Elizabeth I

Shpërblimet sipas rrjetave kryesoreRedakto

Të zgjedhurt dhe fituesitRedakto

Lista e përbër e pjesëmarrësve të zgjedhur dhe fituesit (pak ma të trasha) nga rradhët e tyre:

Për seritë dramë më të shkëlqyeshmeRedakto

Për seritë komedi më të shkëlqyeshmeRedakto

Për miniseritë më të shkëlqyeshmeRedakto

Për prodhimet më të shkëlqyeshmet të filmit për televizionRedakto

Për programin më të shkëlqyeshëm "Gara të vërteta"Redakto

Për programin më të shkëlqyeshëm seri të ndryshme, muzikë ose komediRedakto

Për programin më të shkëlqyeshëm për fëmijëRedakto

Për aktorin e shkëlqyeshëm në rolin kryesor në seritë dramëRedakto

Për aktorin e shkëlqyeshëm në rolin kryesor në seritë komediRedakto

Për aktorin e shkëlqyeshëm në rolin kryesor në miniseri ose filmRedakto

Për aktoren e shkëlqyeshme në rolin kryesor në serit dramëRedakto

Për aktoren e shkëlqyeshme në rolin kryesor në seritë komediRedakto

Për aktoren e shkëlqyeshme në rolin kryesor në miniseri ose filmRedakto

Për aktorin e shkëlqyeshëm në rolin ndihmës në seritë dramëRedakto

Për aktorin e shkëlqyeshëm në rolin ndihmës në serinë komediRedakto

Për aktorin e shkëlqyeshëm në rolin ndihmës në mini seri dhe filmiRedakto

Për aktoren e shkëlqyeshme në rolin ndihmës në serinë dramëRedakto

Për aktoren e shkëlqyeshme në rolin ndihmës në serinë komediRedakto

Për aktoren e shkëlqyeshme në rolin ndihmës në mini seri dhe filmiRedakto

Për aktorin e shkëlqyeshëm si mysafir në serinë dramëRedakto

Për aktorin e shkëlqyeshëm si mysafir në serinë komediRedakto

Për aktoren e shkëlqyeshme si mysafire në serinë dramëRedakto

Për aktoren e shkëlqyeshme si mysafire në serinë komediRedakto

Për luajtjen e shkëlqyeshme të rolit në programe të ndryshme, muzikore ose komediRedakto

Për drejtorin e shkëlqyeshme në serinë e artit dramëRedakto

Për drejtorin e shkëlqyeshme në serinë komediRedakto

Për drejtorin e shkëlqyeshme në miniseri, film artistik apo dramëRedakto

Për drejtorin e shkëlqyeshme të programeve të ndryshme, muzikore ose komediRedakto

Për drejtorin e shkëlqyeshme të artit në seritë Single-KameraRedakto

Për drejtorin e shkëlqyeshme të artit në seritë Multi-KameraRedakto

Për drejtorin e shkëlqyeshme të artit në mini seri ose FilmRedakto

Për tekstin e shkëlqyeshëm të serive dramëRedakto

Për tekstin e shkëlqyeshëm të serive komediRedakto

Për tekstin e shkëlqyeshëm të mini seri, film artistik apo dramëRedakto

Për tekstin e shkëlqyeshëm në tema të ndryshme, programe muzikore apo komediRedakto

Për programin e animuar të shkëlqyeshëm (metrazhit nën një orë)Redakto

Për programin e animuar të shkëlqyeshëm (metrazhit mbi një orë)Redakto

Paraqitjen e shkëqyeshme të sinkronizimitRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Stampa:EmmyAwardsbyYear