Eja

(Përcjellë nga Eja!)
Eja
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Eja
Origjinali Eja
Vendi i prodhimit Librazhd
Viti i prodhimit 1987
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 64:45
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Piro Milkani
Skenari Petrit Ruka
Muzika e filmit Ardit Gjebrea
Kameramani Saim Kokona
Drejtori artistik Klement Rrota
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Drita Nikolla
Guljelm Radoja
Mira Zyrakja
Artur Gorishti
Aktorët tjerë
Einar Nelku
Marjentina Gjoni
Zamira Kita
Anila Karaj


Filmi "Eja" prodhim i vitit 1987.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Ngjarjet e filmit zhvillohen në një qytet të vogël ku një grup studentesh të infermierisë po bëjnë praktikën mësimore. Shpresa sheh midis praktikanteve edhe vajzën e saj, Vjosanën, e lindur nga një dashuri e dështuar e cila u rritur në shtëpinë e fëmijës. Ajo i flet të shoqit për të, i cili është në dijeni të çështjes. Shpresa dëshinon ta ndihmojë Vjosanën e cila nuk e kuptop plotësisht interesimin e saj, deri në momentin kur ajo i indetifikohet si nëna e saj. Kjo shkakton tek i shoqi i saj një gjëndje jo të mirë shpirtërore. Interesimi i Shpresës ka të bëjë me të ardhmen e Vjosanës, e cila ka rënë në dashuri me Arturin, një djalë nga ky qytet, i cili njihet si aventurier dhe këtë dashuri e fillon me një bast, por që më pas bie në dashuri me të. Vjosana mbetet e zhgënjyer nga sjellja e tij, dhe kërkon të mos vazhdojë lidhjen e saj. Bashkëshorti i Shpresës, pas një luftë me veten, pranon që Vjosana të jetë pjesë e familjes së tyre.

Aktorët

Redakto