Lojëra është një term që së shumti ne botën e internetit përdoret për të treguar diçka argëtuese dhe zbavitëse. Lojërat mund te luhen vetëm ose bashkë me shokët. Termi lojëra përdoret shpesh nëpër faqe lojërash flash që janë të shumta ne internet. Ndër me te mirat e tyre që renditen më lart nëpër motorë kërkimi janë lojërafalas pik com [1] dhe lojëraonline pik com [2] të cilat nga vetë emri tregojnë se aty mund te luhen lojëra online falas.

Gjithashtu kemi edhe lojëra me shumë lojtarë ndër te cilat mund të përmendim me te njohurën në Shqipëri : Counter Strike. Lojërat e kësaj kategorie luhen në rrjet mes shokësh ose online mes njerëzish të panjohur.

Lojërat nuk mund vetëm të luhen në kompjuter ose në internet , por edhe në jetën reale. Disa lojëra që mund të luajmë në jetën reale janë : hapadollapa , banane stër banane, shtrigan o shtrigan etj.

ReferimeRedakto

  1. ^ Lojra Arkivuar 5 maj 2017 tek Wayback Machine Falas flash
  2. ^ Lojëra Online qe luhen ne browser