Lumi Hekurt

fshat në Maqedoni
Lumi Hekurt
Fshat
Železna Reka 02.JPG
Popullsia
 • Gjithsej98
{{{postal_code_type}}}
1239
TargatGVHistoriaRedakto

Emri i mirëfilltë i këtij vendbanimi është REÇONI i SHJEVE. Emërtimi Zhelezna Reka është fabrikat i sajuar mbas viteve ´60 të shek. 20-të. Banohet kryesisht nga sllavë - serbë dhe një lagje me shqiptarë ortodoksë, fis i ardhur nga Korça për shkaqe gjaku.