Komuna e Gostivarit është komunë që shtrihet në pjesën perëndimore të Maqedonisë duke u kufizuar me komunat e Vrapçishtit, Kërçovës, Tetovës, Mavrovës.

Komuna e Gostivarit
Општина Гостивар
Komunë urbane
Flamuri i Komuna e Gostivarit
Official logo of Komuna e Gostivarit
Location of Komuna e Gostivarit
ShtetMaqedonia e Veriut
Qeveria
 • KryebashkiakArben Taravari (ApSH)
Sipërfaqja
 • Gjithsej513,39 km2 (19,822 sq mi)
Popullsia
 • Gjithsej59.770
 • Dendësia158/km2 (410/sq mi)
Faqja zyrtareFaqja Zyrtare

Qendra e komunës gjendet në Gostivar. Komuna e Gostivarit është pjesë e rajonit statistikor të Pollogut.

Demografia

Redakto

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Gostivarit jetojnë 81,042 banorë.[1] Grupet etnike në komunë janë:

Numri Përqindje
Gjithsejt 81,042 100%
Shqiptarë 54,038 66,7%
Maqedon 15,877 19,6%

Turq

7991 9.9%

Romë

2237 2,8%

Boshnjakë

39 0.04%

Vlleh

15 0,01%

Tjerët

0 0,0%

Ndërkohë në censusin e vitit 2021 është regjistruar kjo shpërndarje popullsie si më poshtë:

2021
Number %
TOTAL 59,770 100
Shqiptarë 33,076 55.34
Maqedonas 12,807 21.43
Turq 7,597 12.71
Romë 2,237 3.8
të tjerë 644 1.02
Persona për të cilët të dhënat janë marrë nga burime administrative 3,409 5.7

Nga ky zhvillim demografik në këtë dritare 20 vjeçare mund të kuptojmë se popullsitë e çdo etnie janë tkurrur por shqiptarët janë relativisht shumë pak në numër se çfarë kanë qënë, gjë e cila dëshmon për një shpopullim të komunës nga shqiptarët etnikë qoftë për arsye emigrimi, imigrimi ose ulje të madhe të lindshmërisë.

Ekonomia

Redakto

Popullata e komunës së Gostivarit më së shumti merret me ...

Shih edhe

RedaktoLidhje të jashtme

Redakto
  1. ^ http://www.stat.gov.mk/pdf/kniga_13.pdf 2002 Rezultatet e regjistrimit në gjuhën angleze dhe maqedone ( PDF ).