The Lord of the Rings: The Two Towers

film

The Lord of the Rings: The Two Towers është një film artistik nga ShBA dhe e dyta pjesë e The Lord of the Rings.

The Lord of the Rings: The Two Towers
The Lord of the Rings: The Two Towers
Regjia ngaPeter Jackson
Shkruar ngaFran Walsh,
Philippa Boyens,
Stephen Sinclair,
Peter Jackson,
J. R. R. Tolkien(Roman)
ProdhuesiBarrie M. Osborne,
Peter Jackson,
Fran Walsh
Luajnë
KinematografiaAndrew Lesnie
MontazhiMichael Horton,
Jabez Olssen
MuzikaHoward Shore

Kompania prodhuese
Data e publikimit
2002
Kohëzgjatja
179/223
ShtetetZelanda e Re
SHBA
Gjermani
Gjuhaanglisht
Buxheti$94,000,000 USD
Fitimi920 milion.

Filmi u shfaqur 2002 dhe ka fituar afër 1 miliard dollar në kino.

Lidhje të jashtme

Redakto