The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

film

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring është një film artistik amerikan-zelandez dhe pjesa e parë e The Lord of the Rings.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Box office
Fitimi
Fitimi $871,368,364 [1]
  ShBA   $314,776,170 (36.1%) [1]
  Internacional   $556,592,194 (63.9%) [1]
Vendi (Të gjithë kohën botërore) 11 [1]
Buxheti
Buxheti $93 milion [1]
  Marketingu   $40,000,000 [2]
Shitje
Shitje (DVD/Video) $500,000,000 [2]
  DVD  
  Video  
(Feskimi i fundit: {{{freskimi}}})

Filmi u shfaq për herë të parë më 2001 dhe ka fituar rreth 870 milion dollar në kino. Ai poashtu ka fituar edhe 4 Oskar, 4 Golden Globes dhe 1 Grammy Award.

Çmime Redakto

Referime Redakto

Lidhje të jashtme Redakto