Hape menynë kryesore

Transilvania është një rajon historik në pjesën qendrore të Rumanisë së sotme. Në lindje dhe në jug kufizohet me Malet Karpate. Termi ndonjëherë përfshin jo vetëm Transilvaninë qendrore, por edhe rajonet historike Crișhana dhe Maramureșh, dhe nganjeherë edhe pjesë të Banatit.

Në botën Perëndimore, Transilvania zakonisht ndërlidhet me vampira (dhompira), për shkak të ndikimit të novelës së Bram Stoker me tittull Drakulla si dhe të shumë realizimeve filmike të saj.[1] [2] [3]

Lugosi si Konti Drakulla

ReferimetRedakto

  1. ^ "Transylvania Society of Dracula Information". Afn.org. 1995-05-29. Marrë më 2012-07-30. 
  2. ^ "Travel Advisory; Lure of Dracula In Transylvania". The New York Times. 1993-08-22. 
  3. ^ "Romania Transylvania". Icromania.com. 2007-04-15. Marrë më 2012-07-30. 

Lidhje të jashtmeRedakto