Brodi (Shtërpcë)

fshat në Kosovë

Brod është një vendbanim në komunën e Shtërpcës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Brot.

Brod
Brot
Fshat

GjeografiaRedakto

Fshati ndodhet në një lartesi të mesme mbidetare dhe shtrihet në pjesë verilidore të luginës së Siriniqit prej lumit Lepencë deri të maja e Lubetenit në kufi me Maqedoninë.

Lumi me i njohur është lumi Lepencë i cili rrjedh nga Përvalla deri në lumin Vardar në Maqedoni.

DemografiaRedakto

Fshati ka një popullsi prej afro 1956 banoresh të etnisë shiqptare.

EkonomiaRedakto

Fshati merret kryesisht me bujqësi edhe blegtori.

Lidhje të jashtmeRedakto