Depeche Mode është një grup i muzikës elektronike pop nga Britania, që u themelua në vitin 1980 nga David Gahan (këngëtari kryesor), Martin Gore (organo, gitarrë, zërat, këngëshkruesi kryesor pas vitit 1981), Andrew Fletcher (organist i rastit) dhe Vince Clarke (organo, këngëshkruesi kryesor 1980-81, grup Erasure pas vitit 1985) në Basildon, Essex, Londër. Ky grup është ndër grupet më të vjetra (mëse 25 vjeçar) e më të suksesshmit. Miliona tifoze ne bote dhe qindra grupe te frymezuara nga stili, kenget dhe albumet e tyre, e kane bërë këtë grup ndër më të njohurit dhe cilësorët. Emri i grupit rrjedh nga emri i revistës franceze të modës „Dépêche Mode“ që do të thotë pak a shumë: modë e shpejtë; modë e gatshme ose e re, megjithëse ka shpjegime të ndryshme në lidhje me prejardhjen e emrit.

Depeche Mode
Background information
OrigjinaBasildon, Essex, Angli
ZhanretElectropop, synthpop, New Wave, Dark Wave, alternative dance
Vitet aktik1980 - prezent
LabeliMute, Capitol Records, EMI, Sire, Reprise, Some Bizzare
Antar/ëtDave Gahan
Martin Gore
Andrew Fletcher
Anëtarët e kaluarVince Clarke, Alan Wilder
Websitedepechemode.com

Histori e shkurtër e grupit

Redakto

Disqet

Redakto

Albumet e inçizuara në studio

Redakto
 • 1981: Speak and Spell (D # -, UK #10, US #192, CH # -)
 • 1982: A Broken Frame (D # -, UK #8, US #177, CH # -)
 • 1983: Construction Time Again (D #7, UK #6, US #?, CH #21)
 • 1984: Some Great Reward (D #3, UK #4, US #51, CH #5)
 • 1986: Black Celebration (D #2, UK #3, US #90, CH #1)
 • 1987: Music for the Masses (D #2, UK #10, US #35, CH #4)
 • 1989: 101 (Live-Album i dyfishte) (D #3, UK #7, US #45, CH #11)
 • 1990: Violator (D #2, UK #2, US #7, CH #2)
 • 1993: Songs of Faith and Devotion (D #1, UK #1, US #1, CH #1)
 • 1993: Songs of Faith and Devotion Live (Live-Album) (D #50, UK #46, US #193, CH #47)
 • 1997: Ultra (D #1, UK #1, US #5, CH #4)
 • 2001: Exciter (D #1, UK #9, US #8, CH #2)
 • 2005: Playing the Angel (D #1, UK #6, US #7, CH #1)
 • 2009: Sounds of the universe
 • 2013: Delta Machine
 • 2017: Spirit
 • 2023: Memento Mori

Albumet e inçizuara drejtpërdrejt

Redakto

Përpilimet

Redakto
 • 1984: People Are People (VÖ nur USA & Kanada) (US #71)
 • 1985: Catching Up with Depeche Mode (VÖ vetem USA & Kanada) (US #113)
 • 1985: The Singles 81–85 (Re-Release 1998) (D #21, UK #6, US #114, CH #14)
 • 1987: Greatest Hits (vetem DDR)
 • 1998: The Singles 86>98 (D #1, UK #5, US #38, CH #3)
 • 2004: Remixes 81····04 (D #2, UK #24, US #-, CH #7)
 • 2006: The Best Of - Volume 1

Këngët njëshe të veçanta

Redakto
 • 1984: Told You So (Promotion 7"; vetem ESP)
 • 1986: But Not Tonight (7"/12"; vetem USA, CAN, PHL)
 • 1987: I Want You Now (Promotion 7"/3"CD; vetem Japoni)
 • 1988: Strangelove ’88 (7"/12"/CD; USA, CAN, PHL)
 • 1989: Pleasure, Little Treasure (Live) (Promo 7"; vetem ESP, FRA)
 • 1990: Halo (Promotion CD; vetem USA)
 • 1993: One Caress (Promotion CD; vetem USA)
 • 2006: The Darkest Star (12"; vetem ne Evrope)

Këngët njëshe

Redakto

Videot dhe DVD

Redakto
 • 1985: The World We Live In and Live in Hamburg (Live-Koncert, VHS)
 • 1985: Some Great Videos (Video-Compilation, VHS)
 • 1988: Strange (Video-Compilation, VHS)
 • 1989: 101 (Film dokumentar VHS)
 • 1990: Strange Too (Video-Compilation, VHS)
 • 1993: Devotional (Live-Koncert, VHS)
 • 1998: The Videos 86–98 (Video-Compilation, VHS/DVD)
 • 2002: One Night in Paris (Live-Koncert, Dyfishte-DVD dhe VHS) (D #54)
 • 2002: The Videos 86–98+ (Video-Compilation, DVD-Rerelease me 2. Disc) (D #81)
 • 2003: 101 (Film dokumentar dhe Live-Koncert, Dyfishte-DVD-Release) (D #32)
 • 2004: Devotional (Live-Koncert, Dyfishte-DVD-Release) (D #25)
 • 2005: Playing the Angel (Hybrid-SACD)+ DVD
 • 2006: Speak and Spell (Hybrid-SACD)+ DVD
 • 2006: Music for the Masses (Hybrid-SACD)+ DVD
 • 2006: Violator (Hybrid-SACD)+ DVD
 • 2006: Touring the Angel: Live In Milan (Live-Koncert, Dyfishte-DVD + CD)
 • 2006: A Broken Frame (Hybrid-SACD)+ DVD
 • 2006: Some Great Reward (Hybrid-SACD)+ DVD
 • 2006: Songs of Faith and Devotion (Hybrid-SACD)+ DVD
 • 2006: The Best Of - Volume 1 (Hybrid-SACD)+ DVD

Shiko edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto