Gjuha portugeze (portugalishtja) është gjuhë Indo-Evropiane e familjes latine. Njëherit është edhe gjuhë zyrtare në Portugali si dhe flitet në disa nga ish kolonitë portugeze.

Gjuha portugeze
Flitët në Brazil, Angola, Mozambiku, Portugali, Guinea Bisau, Guineja Ekuatoriale, Timor Lindor, Kepi i Gjelbër, Sao Tome dhe Principe, Makao.
Taksonomia
Filogjeneza Gjuhët indo-evropiane

Shiko dhe këtëRedakto