Kantonet e Federatës së Bosnjes dhe Hercegovinës

Kantonet e Federatës së Bosnjes dhe Hercegovinës (Boshnjake: kantoni, kroatisht: [županije] Error: {{Lang}}: text has italic markup (help), serbisht: кантони) janë anëtare të shtetit të Federatës së Bosnjes dhe Hercegovinës, një nga dy entitetet politikeBosnjës dhe Hercegovinës.[1] Dhjetë kantonet janë themeluar nga Ligji për Njësitë Federale (Kantonet) më 12 qershor 1996.

Kantonet e Federatës së Bosnje dhe Hercegovinës.

Paraqitja tabelare Redakto

Stema No. shkurt
Abbr
Emri Emri në boshnjakisht
Bosnian name
Emri në kroatisht
Croatian name
Qendra
Center
Popullsia
(2013 census)
(Km2) Dendësia No.
Komunave
  1 USK Kantoni Una-Sana Unsko-sanski kanton Unsko-sanska županija Bihaqi 299,343 4,125.0 69.8 8
  2 PK
ŽP
Kantoni Posavina Posavski kanton Županija Posavska Orashje 48,089 324.6 124.8 3
  3 TK Kantoni Tuzlla Tuzlanski kanton Tuzlanska županija Tuzlla 477,278 2,649.0 187.9 13
  4 ZDK Kantoni Zenica-Doboj Zeničko-dobojski kanton Zeničko-dobojska županija Zenica 385,067 3,334.3 119.9 12
  5 BPK Kantoni Bosnja-Podrinje Bosansko-podrinjski kanton Goražde Bosansko-podrinjska županija Goražde Gorazhda 25,336 504.6 65.8 3
  6 SBK
KSB
Kantoni Qendror Bosnja Srednjobosanski kanton Županija Središnja Bosna Travniku 273,149 3,189 80.2 12
  7 HNK
HNŽ
Kantoni Hercegovina-Neretva Hercegovačko-neretvanski kanton Hercegovačko-neretvanska županija Mostari 236,278 4,401 51.5 9
  8 ŽHZ
ZHK
Kantoni Perëndimor Hercegovina Zapadnohercegovački kanton Županija Zapadnohercegovačka Shiroki Breg 97,893 1,362.2 60.1 4
  9 KS Kantoni Sarajeva Kanton Sarajevo Sarajevska županija Sarajeva 438,443 1,276.9 329.9 9
  10 K10
HBŽ
Kantoni 10 Kanton 10, Livanjski kanton Hercegbosanska županija Livno 90,727 4,934.9 16.5 6
  FBiH Federata e Bosnjës dhe Hercegovinës Federacija Bosne i Hercegovine Federacija Bosne i Hercegovine Sarajeva 2,371,603 26,110.0 89.1 79

Referime Redakto

  1. ^ In Bosnian they are called kantoni, and zupanije in Croatian.