Kryengritje në pallat
Arkivi i filmit
Titulli shqip Kryengritje në pallat
Origjinali Kryengritje në pallat
Vendi i prodhimit Shqipëri
Viti i prodhimit 1972
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 28 min
Zhanri Fantati
Gjuha origjinale Shqip
Për moshën Për fëmijë
Ekipi realizues
Regjia Xhanfise Keko
Skenari Peçi Dado
Bedri Dedja
Muzika e filmit Tish Daija
Drejtori artistik Murteza Fushekati
Prodhuesi i filmit: Adriatik Beqiri
Aktorë kryesorë
Ilir Çelia
Kristaq Burdhima
Eli Lazri
Robert Ndrenika
Aktorët tjerë
Mimika Luca
Violeta Adhami
Alida Prela
Artan Kardhashi

Filmi "Kryengritje në pallat" prodhim i vitit 1972.

Regjisor: Xhanfize Keko, Skenari: Bedri Dedja, Peçi Dado, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Tish Daija.

Interpretojnë:

Përmbajtja e filmit Redakto

Dy vëllezërit e përkëdhelur Qestori dhe Erleti shpesh prishin lodrat e shokëve dhe braktisen nga ta. Një natë Qestori sheh në ëndërr sikur lodrat bëjnë kryengritje duke e akuzuar atë dhe të vëllanë për pakujdesi ndaj lodrave. Pas kësaj vëllezërit ndryshojnë sjelljen e tyre me shokët dhe lodrat. Edukimi i brezit te ri eshte pjese paresore ne kete film ku nepermjet episideve te vecante femijet Erleti dhe Ruben Herri(episodik) bejne debate per numrat dhe dijet e tyre qe reflektohen ne mbarevajtjen e tyre ne mesime .