Xhanfize Keko lindur Çipi (Gjirokastër, 27 janar 192922 dhjetor 2007) ka qenë regjisore shqiptare, e shquar për filmat për fëmijë,[1] si dhe e ëma e shkrimtarit Teodor Keko.

Keko ka drejtuar mbi 25 filma kryesisht për fëmijë midis viteve 1952 dhe 1984, duke përfshirë dhe filmin e vitit 1975, Beni ecën vetë.

Si regjisore

Redakto

Taulanti kërkon një motër (1984)

Një vonesë e vogël (1982)

Kur xhirohej një film (1981)

Partizani i vogël Velo (1980)

Pas gjurmëve (1978)

Tomka dhe shokët e tij (1977)

Malësorët pas komisarëve (1976)

Tinguj lufte (1976)

Beni ecën vetë (1975)

Për popullin, me popullin (1975)

Reportazh nga Tropoja (1975)

Qyteti më i ri në botë (1974)

Mimoza llastica (1973)

Kongresi i 6 PPSH (1972)

Kryengritje në pallat (1972)

Shkolla, tingujt, ngjyra (1972)

ABC...ZH (1971)

Nga festivali artistik i fëmijëve (1969)

Kalitemi nëpërmjet aksioneve (1968)

Lart flamujt e aksioneve (1968)

Ato çajnë përpara (1967)

Gra heroike shqiptare përpara (1967)

Miqësi e madhe, unitet luftarak (1966)

Tregim për njerëzit e punës (1963)

Kongresi i 3 i PPSH (1952)

Si editore

Redakto

Pas gjurmëve (1978)

Tomka dhe shokët e tij (1977)

Beni ecën vetë (1975)

Qyteti më i ri në botë (1974)

Krevati i perandorit (1973)

Plagë të vjetra (1968)

Referime

Redakto
  1. ^ Williams, Bruce (2012). "Red Shift: New Albanian Cinema and its Dialogue with the Old". A Companion to Eastern European Cinemas (në anglisht). Wiley-Blackwell. ISBN 9781118294352.