Kush vdes në këmbë

Kush vdes në këmbë
Arkivi i filmit
Titulli shqip Kush vdes në këmbë
Vendi i prodhimit Korçë
Shqipëri
Viti i prodhimit 1984
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 86:27
Zhanri Dramë
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Vladimir Prifti
Skenari Naum Prifti
Autori Naum Prifti
Muzika e filmit Aleksandër Peçi
Kameramani Ilia Teprini
Drejtori artistik Naim Bardhi
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Guljelm Radoja
Reshat Arbana
Anastas Kristofori
Sandër Prosi
Aktorët tjerë
Pandi Raidhi
Petrika Riza
Hajrie Rondo
Llazi Serbo

Filmi "Kush vdes në këmbë" prodhim i vitit 1984. Regjia: Vladimir Prifti, Skenari: Naum Prifti, Vladimir Prifti, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Aleksandër Peçi.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Film portret i bazuar në episodet e jetës dhe aktivitetit patriotik të mësuesit Petro Nini Luarasi i cili në fund të shekullit 19 ishte aktiv në mbrojtjen e shkollës dhe gjuhës shqipe.

Aktorët në role

Redakto

Lidhje te jashtme

Redakto

https://www.youtube.com/watch?v=xIbL67qvEv0