Liseci është një fshat në Komunen e Tetovës, Republika e Maqedonisë.Është një fshat malor i shtrirë në zemër të Malit Sharrit, graviton në komunën e Tetovës ,gjendet në një largësi prej rreth 12 km nga Tetova në drejtim të Kodres se Diellit ,në një lartësi mbidetare mbi 1000 m.

Liseci
Fshat

Gjeografia

Redakto

Fshati Lisec ndodhet në pjesën veriperëndimore të Republikës së Maqedonisë. Qyteti me i afer eshte Tetova ku poashtu i perket Komunes se Tetovës, fshati është 12 km larg qytetit.

Klima në vendbanim është malore [1] për shkak të lartësisë së konsiderueshme.

Demografia

Redakto

Sipas statistikave te Perandoris Osmane në fund të shekullit XIX Liseci ishte një fshat shqiptar në Tetovë.

Sipas statistikave të Vassil Kançovit ("Maqedonia, etnografia dhe statistika") të vitit 1900, Lisseci është një fshat i banuar nga 330 Shqiptarë Musliman.[1]

Sipas Afanasii Selishchev në vitin 1929, Liseci është një fshat në komunën e Shipkovices dhe ka 100 shtëpi me 540 shqiptarë.[2]

Sipas regjistrimit të vitit 2002, fshati kishte gjithsej 692 banorë.[3] Grupet etnike në fshat përfshijnë:

Lidhje te jashtme

Redakto

http://www.geokos.org

Referimet

Redakto
  1. ^ Kançov, Vasil. "Maqedonia. Etnografi dhe Statistika ". Sofje, 1900, f. 213.
  2. ^ Selischev, Athanasius. "Pollogu dhe popullata e saj bullgare. Esetë historike, etnografike dhe dialektologjike të Maqedonisë veriperëndimore ". - Sofje, 1929, fq.24.
  3. ^ Regjistrimi i Maqedonisë (2002), Libri 5 - Popullsia e përgjithshme sipas përkatësisë etnike, gjuhës amtare dhe fesë, , Enti Shtetëror i Statistikës, Shkup, 2002, f. 193.