Norrbotten është provincë e Suedisë (landskap) në veri të Suedisë. Kufizohet në jug të Västerbotten, në perëndim të Lapland të Suedisë dhe në lindje të Lappland të Finlandës.

Norrbotten
Stema zyrtare e Norrbotten
Location of Norrbotten
Popullsia
 • Gjithsej192.542

GjeografiaRedakto

Zonat e banimitRedakto

Qytetet e mëposhtme kishte më shumë se 10 000 banorë, në bazë të kufirit urban përtej 31 dhjetor 2010:

 1. Luleå, &0000000000046607.00000046.607
 2. Piteå, &0000000000022913.00000022.913
 3. Boden, &0000000000018277.00000018.277

Zonat urbane me më shumë se 1000 banorë, 31 dhjetor 2010:

 1. Kalix, &0000000000007312.0000007.312
 2. Älvsbyn, &0000000000004967.0000004.967
 3. Gammelstaden, &0000000000004960.0000004.960
 4. Haparanda, &0000000000004856.0000004.856
 5. Bergnäset, &0000000000003648.0000003.648
 6. Sävast, &0000000000003148.0000003.148
 7. Södra Sunderbyn, &0000000000002977.0000002.977
 8. Bergsviken, &0000000000002283.0000002.283
 9. Pajala, &0000000000001958.0000001.958
 10. Övertorneå, &0000000000001918.0000001.918
 11. Råneå, &0000000000001912.0000001.912
 12. Rosvik, &0000000000001735.0000001.735
 13. Marielund, &0000000000001726.0000001.726
 14. Norrfjärden,, &0000000000001362.0000001.362
 15. Hortlax, &0000000000001248.0000001.248
 16. Roknäs, &0000000000001238.0000001.238
 17. Töre, &0000000000001146.0000001.146
 18. Rolfs, &0000000000001116.0000001.116

Zonat tjerë: