The Most Excellent Order of the British Empire, urdhër nderi i themeluar në vitin 1917 nga Mbretëria e Bashkuar. Urdhëri u jepet si shtetasëve britanikë ashtu edhe qytetarëve të huaj.

MBE, ana përpara dhe e mbrapsht

Urdhëri ka 5 klasa:

  • Knight or Dame Grand Cross (GBE)
  • Knight or Dame Commander (KBE or DBE)
  • Commander (CBE)
  • Officer (OBE)
  • Member (MBE)

Mbajtës të urdhërit (Listë jo e plotë)Redakto

KBE / DBERedakto

KBERedakto

DBERedakto

CBERedakto

O.B.E.Redakto

MBERedakto

Lidhje të jashtmeRedakto