Hape menynë kryesore


Kjo listë përbëhet nga emrat e fiseve, mbretërve, sundimtarëve, qyteteve, krahinave dhe mbretërive ilirë, që hasen në literaturën e ndryshme antike.

FisetRedakto

QyteteRedakto

Artikull kryesorë : Qytetet Ilire
Emrat në lieraturën
shqip anglisht latinisht greqisht (etj.)
- Epidamnus (Durrêsi)
- Butrint
- Apollonia (Fieri)
- Damastion
- Bylis (Bylis)
- Albanopolis (Patosi)
- Dimallium
- Lissos (Lezhë)
- Xares (Sarandë)

Më të njohuritRedakto