Hape menynë kryesore

Aktorët në roleRedakto

në episode:Redakto

Përmbajtja e filmitRedakto

Vlash Zaka një fshatar i varfër dhe jetim, ushqehet duke kapur kuaj në pyll. I vellai që është tashmë partizan, ka vrarë një spiun të italianëve kështu që edhe Vlashi është në suvejim. Jeta e tij është në rrezik nga tregtari i fshatit Lami, dhe nga kryetari i komunës, ballisti Ibrahim Beu për shkak të një kali. Por ai gjen mbështetje tek bashkëfshatarët e tij derisa delë partizan së bashku me Lenën. Filmi është luajtur në Divijak të Lushnjes.