Rruga e lirisë
Arkivi i filmit
Titulli shqip * Rruga e lirisë
Origjinali * Rruga e lirisë
Vendi i prodhimit * Shqipëri
Zhanri Dramë
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Esat Musliu
Skenari Lavdie Leka, Natasha Lako
Muzika e filmit Limoz Disdari
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë
Roza Anagnosti
Marjeta Ljarja
Eli Veizi
Tinka Kurti
Aktorët tjerë
Ndrek Shkjezi
Guljelm Radoja
Ndriçim Xhepa
Pavlina Mani
Luan Hysa
Lec Shllaku

Filmi "Rruga e lirisë" prodhim i vitit 1982. Regjia: Esat Musliu, Skenari: Lavdie Leka, Natasha Lako, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Limoz Disdari.

Përmbajtja e filmitRedakto

Një grup vajzash dhe grash partizane nisen në Beratin e çliruar për të marrë pjesë në Kongresin e parë të Gruas Antifashiste. Atyre u duhet një rrugë e vështirë për të kaluar midis armiqve në zonat ende të pushtuara dhe të mposhtin koncepte patriarkale e konservatore. Kjo është rrugë plot sakrifica por njëkohësisht rruga e lirisë së gruas.