Shishja është enë që përdoret për të ruajtur lëngje të ndryshme. Shishet mundë të jenë përbërë nga materiale të ndryshme si qelqi, baltë, plastiku, dhe alumini. Shishet tipike kanë një tapë që i mbajnë lëngjet në shishe. Në Amerikën e Veriut, shishet riciklohen shpesh, shkrihen dhe bëhen në shishe të tjera.

Example alt text
Shishe Birre

Historia Redakto

Shishet janë përdorur që nga kohët parahistorike. Shishet e para u krijuan me baltë. Modelet e para qelqi u krijuan në veri të Afrikës.

Referime Redakto