Aleanca për Shqipërinë Evropiane

Aleanca për Shqipërinë Europiane ishte një koalicion në zgjedhjet parlamentare shqiptare të vitit 2013, dhe lideri ishtë Edi Rama. Mori 57.63% të votave dhe 83 deputetë në parlament.

KoalicioniRedakto

Nr. Partia Shkurtimi Kryetari Sigla
1 Partia Socialiste e Shqipërisë PS Edi Rama  
2 Lëvizja Socialiste për Integrim LSI Ilir Meta  
3 Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut PBDNJ Vangjel Dule  
4 Partia Aleanca Popullore AP Fatjon Softa  
5 Partia Aleanca Demokristiane ADK Zef Bushati
6 Partia Demokracia Sociale PDS Paskal Milo  
7 Partia Social Demokrate e Shqipërisë PSD Skënder Gjinushi  
8 Partia Aleanca Arbnore Kombëtare AAK Gjet Ndoj
9 Partia Socialiste e Moderuar PSM Gjergj Koja
10 Partia e Punës e Shqipërisë e Riorganizuar PPSHR Marko Dajti
11 Aleanca për Barazi dhe Drejtësi Europiane ABDE Valentino Mustaka
12 Partia Ambientaliste PA Nasi Buzheku
13 Partia Ardhmëria Shqiptare PASH Emin Subashi
14 Partia Bashkimi Republikan Shqiptar PBRSH Zane Llazi
15 Partia Demokrate për Integrim e Prosperitet PDIP Halim Seitaj
16 Partia e Çështjeve Shqiptare PÇSH Bujar Shurdhi
17 Partia e Gjelbër PGJ Edlir Petanaj
18 Partia e Punës së Shqipërisë PPSH Muharrem Xhafaj
19 Partia Reformatore Demokratike PRD Skënder Halili
20 Partia e Unitetit Kombëtar PUK Idajet Beqiri
21 Partia G99 G99 Ervin Mete
22 Partia Komuniste Shqiptare PKSH Qemal Cicollari
23 Partia Komuniste 8 nëntori PKN Preng Çuni
24 Partia Kristian-demokrate PKD Dhimitër Muslia
25 Partia Lëvizja Demokratike për Ndryshim PLDN Nikolin Staka
26 Lëvizja për Drejtësi e Shqiptarëve LDSH Astrit Kosturi
27 Partia Mendimi i Djathtë Liberal PMDL Mustafa Liçi
28 Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Emigrantëve PMDE Ymer Kurti
29 Partia e Prosperitetit Demokratik PPD Yzeir Fetahu
30 Partia e Personave me Aftësi të Kufizuara PPAK Afrim Jeshili
31 Partia Rruga e Lirisë PRL Kurt Kola
32 Partia Shqiptare “Atdheu” PSHA Kreshnik Osmani
33 Partia Social Punëtore e Shqipërisë PSPSH Ramadan Ndreka
34 Partia Toleranca e Re e Shqipërisë PTRSH Avdi Keçi