Prishtinë - Kosova merr kodin ndërkombëtarë të Postës

Me rastin e pesë vjetorit të fukonimit të Postës Ndërkombëtare të Kosovës, sot fillohet të punohet me kodin e ri. Kodi i ri për Prishtinën është 10 000, për Prizrenin 20 000, Pejën 30 000, Mitrovicën 40 000, Gjakovën 50 000, Gjilanin 60 000 dhe Ferizajn 70 000. Ministri i Postë-telekomunikacionit Qemajl Ahmeti tha se kjo është ditë e madhe për Kosovën, ashtu siç do të jetë edhe ndarja e prefiksit telefonik.

Shtutgarti - Boksieri Luan Krasniqi mund amerikanin Lance Whitaker

Leitmotivi i tij është thenja e Mohammad Ali : "Ju nuk mund të goditni çfarë nuk mund të shihni".

Fitore K.o e gjermano-shqiptarit Luan Krasniqi në raundin e gjashtë. Me një goditje të fuqishme si çekiç me të djathtën mbi kokën e Lance Whitaker, boksieri gjermano-shqiptar Luan Krasniqi siguroi ndeshjen kundra kampionit botëror të WBO në peshat e rënda, amerikanit Lamon Brewster. 34-vjeçari mundi më datë 28 maj 2005, para rreth 4000 të pranishmëve në sallën e Hanns-Martin-Schleyer në Stuttgart, amerikanin Lance Whitaker me një Knockout në raundin e gjashtë.

Për Luan Krasniqin kjo ishte fitorja e 28 pas 30 ndeshjeve profesionale, si dhe e 14-ta me K.o. Whitaker pësoi humbjen e 3-të pas 33 ndeshjeve dhe 29 fitoreve.

Prishtinë - Biblioteka e Prishtinës bashkëpunon me atë të Zarës nga Kroacia.

Rom - Riçard Hollbruk Ish-ambasador amerikan në OKB, thotë se Uashingtoni do t'i ndihmojë Kosovës.

Kajro - Egjipti shënon 2OO-vjetorin e ardhjes së Muhamed Ali Pashës.

Shiko edhe

Redakto

Arkiva e artikujve Ngjarjet e tanishme sipas muajve
Arkiva për muajt e vitit 2006
Jan. Shk. Mar. Pri. Maj Qer.
Korr. Gush. Shta. Tet. Nën. Dhje.
Arkiva për muajt e vitit 2005
Jan. Shk. Mar. Pri. Maj Qer.
Korr. Gush. Shta. Tet. Nën. Dhje.