Gare (serbisht: Гаре/Gare) është fshat në komunën e Preshevës, Serbi.

Gare
Fshat

Gjeografia

Redakto

Garja dikur ndahej në dy lagje, lagja e epërme në veri e cila gjendet afër kufirit me Kosovën dhe ajo e poshtme në jug.

Demografia

Redakto

Popullsia e këtij vendbanimi ishte krejtësisht shqiptare dikur, aktualisht fshati Gare nuk numëron asnjë banor emigrimi shpërngulja masive për shkak të kushteve të këqija ekonomiko-infrastukturore diskriminimi dhe malltretimi nga ana e xhandarmërisë serbe mos lejimi i punimit të tokës jo siguria gjatë luftërave ishin faktorët kryesorë që detyruan popullatën të shpërngulet.

Statistikat

Redakto
Historiku i popullsisë Garja (Preshevë)
Viti19481953196119711981199120152016
Popullsia2902822382209011000

Lidhje të jashtme

Redakto