Magjerë edhe Maxherë (serbisht: Мађаре/Mađare) është fshat në komunën e Preshevës, Serbi i cili shtrihet në mbrendësi të Maleve të Karadakut në kufi me fshatin Sllubicëkomunës së Gjilanit.

Magjerë
Fshat
Pamje e fshatit Magjerë
Pamje e fshatit Magjerë
Popullsia
 • Gjithsej234

Gjeografia Redakto

Fshat është tipik kodrinoro malorë me pyje e kullosa e me pak tokë pune, pa rrugë të asfaltuara dhe i izoluar.

Demografia Redakto

Përshkak të emigrimeve të pandërprera Magjera nuk arriti të rritë numrin e popullsisë edhe pse shtimi natyrorë ishte I lartë. Sipas regjistrimit të popullsisë të vitit 2002 Magjerjarja ka pasë 234 banorë . Magjerja numron 33 ekonomi familjare, ndërsa mosha mesatare e popullsisë është shum e re (24.3 vjet).Popullsia kryesisht merret me blegtori, lavërtari e pemëtari.

Lëvizja e popullsisë gjat shekullit të 20-të-21-të
Viti1948195319611971198119912002
Popullsia164190227174158217234

Historia Redakto

Gjate luftes se UCPMB-s ka qen nje zone e mbrojtur nga marrveshja e Kumanovës ne mes NATO-s dhe Ushtrise Jugosllave, keshtu qe kjo zon ishte nen patrollin e Forcave te UCPMB-s deh ka qe nje ure lidhese ne mes lugines se Presheves!

Lidhje të jashtme Redakto