Zhunicë (serbisht: Жујинце/Žujince) është fshat në komunën e Preshevës, Serbi.

Zhunicë
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej1.248

Demografia Redakto

Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2002 Zhunica ka pasë 1759 banorë. Mosha mesatare e popullsisë ishte 28.0 vjet dhe në fshat ekzistojnë 315 ekonomi familjare, dhe numri mesatar i antarëve në ekonomitë familjare ishte 3.98. Vendbanimi është i banuar 99% me popullatë shqiptare ndërsa në fshat jetojnë edhe 6 familje serbe. Gjithë popullsia shqiptare e fshatit i takon besimit musliman.

Historiku i popullsisë Zhunica
Viti19531961197119811991200220062010
Popullsia10181068119712841405175919472157

Emigrimi Redakto

Kushtet e veshtira ekonomike dhe papunesia e madhe ka detyruar nje numer te madhe te familjeve te kerkojne nje jete me te mire ne boten e jashtme. Sot mbi 40% e familjeve jane ne emigrim, ndersa breng e madhe per kete treve eshte se migrimi ende vazhdon.

Historia Redakto

Zhunica numrohet një ndër vendbanimet më të vjetra në Luginën e Preshevës.

Lidhje të jashtme Redakto