Ilincë (serbisht: Илинце/Ilince) është fshat në komunën e Preshevës, Serbi.

Ilincë
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej136

Gjeografia

Redakto

Ilinca është fshat kodrinoro-malorë që shtrihet në veri të Preshevës në mbredësi të Maleve të Karadakut (Malet e Zeza).

Demografia

Redakto

Në Ilincë sipas regjistrimit të popullsisë të vitit 2002 jetonin 136 banor prej tyre 73 te rritur. Mosh mesatare e popullsisë 26.0 v.Ilinca numron 29 ekonomi familjare. Nga lëvizja e popullsisë dhe nga fakti i shtimit të lartë të popullsisë mund të vërehet se nga Ilinca vazhdimisht ka pasë emigrim të popullsisë. Popullsia ka emigruar kryesisht në drejtim të qendrave Gjilan, Preshevë, Shkup, Kumanovë e gjetiu.

Historiku i popullsisë Ilinca
Viti194819531961197119811991
Popullsia334328336294131155

Ekonomia

Redakto

Popullsia e Ilincës kryesisht merret me bujqësi e blegtori.

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto