Lista e fshatrave të Gjilanit

fshat në Kosovë

Lista e fshatrave të GjilanitRedakto

Bilinica

Bresalci

Bukoviku (Gjilan)

Burica

Capari (Gjilan)

Dunav (Gjlian)

Kmetoci

Kokaj

Lipovica

Livoçi i Epërm


Livoçi i Poshtëm

Llashtica

Lloca

Malishta

Mireshi

Myçybaba

Pasjaku

Pidiqi

Pogragja

Shurdhani

Sllubica

Stançiqi

Stublina

Uglari

Velekinca

Vërbica (Gjilan)

Zhegra

Çeliku (Gjilan)

Sipas Ligjit për ndarjen administrative territoriale të Serbisë deri në vitin 1947, në kuadër të rrethit të Gjilanit- ishin edhe vendbanimet Maxhere dhe Ranatoci (KPV Pogragja), si dhe vendbanimet Kijevë Stanevc, Seferi, Peçena, Depca dhe Caravajka.[1]

BurimiRedakto

  1. ^ Presheva, Bujanoci dhe Medvegja, dje sot dhe nesër, Instituti Albanologjik, Prishtinë 2014, faqe 59