TË NGUJUARIT
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Të Ngujuarit
Origjinali Të Ngujuarit
Vendi i prodhimit Jugosllavia
Viti i prodhimit 1972
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 45
Zhanri Dramë, Familje
Gjuha origjinale Shqip
Për moshën ≥12
Ekipi realizues
Regjia Ekrem Kryeziu
Skenari Ekrem Kryeziu
Muzika e filmit Sahit Sahiti (regjistrime zëri)
Kameramani Shaban Gashi (asistent)
Shaban Gashi (fotograf)
Nexhdet Osmani (dritat)
Drejtori artistik Rudolf Sopi
Prodhuesi i filmit: Masar Murtezai
Shaip Bejta (i asocuar)
Aktorë kryesorë
Melihate Ajeti
Faruk Begolli
Istref Begolli
Shani Pallaska


"Të Ngujuarit" është film artistik televiziv në gjuhën shqipe, prodhim i RTB - redaksia në gjuhën shqipe. Filmi është prodhuar në vitin 1972 në formatin 16mm B/Z me zgjatje kohore prej 45 minutave. Producent të tij janë Masar Murtezai, organizator Shaip Bejta dhe Kemajl Qarkaxhiu. Skenarin dhe regjinë e filmit e ka bërë regjisori Ekrem Kryeziu. Pjesa tjeter e ekipit realizues përbëhej nga drejtori i fotografisë Rudolf Sopi, asisteni i kamerësShaban Gashi maontazha Fadil Presheva, skenografi i kostumeve Shahin Kryeziu, për zërin është përkujdesur Sahi Sahiti dhe si ndihëmës kanë qenë të angazhuar Gani Poreshqi dhe Sabit Zejnullahu.

Interpretuesit Redakto

Ekipi i aktorëve përbëhej nga pioneret e aktrimit në kinematrografi të hapësirës kosovare siç janë: Melihate Ajeti, Faruk Begolli, Shani Pallaska, Istref Begolli, etj.

Lidhje të jashtme Redakto