Arbënesh, (malazezisht: Арбнеж/Arbnež) është vendbanim në komunën e Tivarit në Mal të Zi.

Arbënesh
Popullsia
 • Gjithsej735

Historia Redakto

Demografia Redakto

Grafiku i ndërrimit të popullsisë gjatë shekullit XX

Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2003, ka pasur 735 banorë. Në këtë vendbanim janë 108 ekonomi familjare. Mosha mesatare e popullsisë është 40,7 vite pra është shumë e vjetër në krahasim me vendbanimet tjera Shqiptare në regjion e më gjerë. Ky vendbanim është i banuar krejtësisht nga Shqiptarët. Nga viti 1948, kur ka pasur 335 banorë e deri në vitin 2003 nuk ka pasur rritje të madhe, shkaqet janë emigrimi i vazhdueshëm i popullsisë.

Sipas rezultateve preliminare të regjistrimit të popullsisë së Malit të Zi, Arbëneshi ka pasur 338 banorë, 146 ekonomi familjare dhe 152 banesa.[1]

Të tjera Redakto

Nëpër fshat kalon rruga automobilistike që lidh Krajën me Ulqinin. Fshati ka shkollë fillore që nga 1947, si edhe njësi shërbimi tregtar dhe komunal.

Kulturat që kultivohen janë duhani dhe gështenjat.

Shih edhe Redakto

Burimet Redakto