Brisk i Poshtëm, (malazezisht: Доња Бриска/Donja Briska) është vendbanim në Komunën e TivaritMal të Zi. Sipas regjistrimi të popullsisë së vitit 2003, ka 134 banorë.

Brisk i Poshtëm
Popullsia
 • Gjithsej134

Në këtë vendbanim jetojnë vetëm 33 banorë të moshës madhore, çka do të thotë se të rinjë në këtë vendbanim nuk ka. Msha mesatare e popullsisë është 40,3 vjet.

Në vendbanim janë vetëm 14 ekonomi familjare.

Ky vendbanim krejtësisht është i banuar nga Shqiptarët.

Viti Popullsia Lëvizja e pop. gjatë shek. të XX-të
1948 99
1953 116
1961 109
1971 129
1981 130
1991 145
2003 134

Sipas rezultateve preliminare të regjistrimit të popullsisë së Malit të Zi, Brisku i Poshtëm ka pasur 27 banor, 11 ekonomi familjare dhe 19 banesa.[1] 27 11 19

Shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto