Vir, (malazezisht: Вирпазар/Virpazar) është vendbanim në Komunën e Tivarit në Mal të Zi.

Vir

Gjeografia Redakto

Demografia Redakto

Nga 223 banor sa ka pasur në vitin 1948 ka ka pasur rritje në 349 banorë.

Ky vendbanim kryesisht është i banuar me Malazez (61 %) por ka edhe Serb (31 %) e Shqiptar (3 %).

Sipas rezultateve preliminare të regjistrimit të popullsisë së Malit të Zi, Viri ka pasur 282 banor, 97 ekonomi familjare dhe 122 banesa.[1]

Shih edhe Redakto


Lidhje të jashtme Redakto

Burimet Redakto