Muriq I Poshtëm, (malazezisht: Доњи Мурићи/Donji Murići) është vendbanim në komunën e TivaritMal të Zi

Muriq i Poshtëm
Popullsia
 • Gjithsej125

Gjeografia

Redakto

Fshati shtrihet në gjë. gj. veriore prej 42° 09′ 32" dhe 19° 12′ 48" të gjatë. gj. lindore.

Demografia

Redakto

Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2003 ka pasur 125 banorë, ndërsa në vitin 1991 ka pasur 367 banorë. Nga shënimet e mësipërme shihet se popullsia është përgjysmuar gjatë luftës së fundit në ish Jugosllavi.

Grafiku

Redakto

Lëvizja e pop. gjatë shek të XX.

 

Lidhje e jashtme

Redakto

Shih edhe

Redakto