Bobosht, (malazezisht: Бобовиште/Bobovište) është vendbanim në Komunën e TivaritMal të Zi. Shtrihet në gjers. gjeogr. veriore prej 42° 06′ 55" dhe të gjat. gjeo. lindore prej 19° 16′ 17".

Bobosht

Gjeografi Redakto

Demografia Redakto

Grafiku i ndërrimit të popullsisë gjatë shekullit XX

Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2003 vendbanimi Boboshti ka pasur 573 banor, ndërsa në vitin 1948 ka pasur 318 banor. Është karakteristik se një numër i konsiderueshëm gjindet përkohësisht jashtë vendbanimit. Sa i përket strukturës nacionale popullsia i takon nacionalitetit shqiptarë (100 %). Vendbanimi i ka 61 ekonomi familjare. Mosha mesatare e popullsisë është 43,1 vit. Nga kjo e dhënë shihet se ky është një rast i rrallë tek vendbanimet shqiptare që popullsia të jetë kaq e mplakur.

Sipas rezultateve preliminare të regjistrimit të popullsisë së Malit të Zi, Boboshti ka pasur 3181 banor, 92 ekonomi familjare dhe 88 banesa.[1]

Lidhje të jashtme Redakto

Burimet Redakto

42°07′09″N 19°16′14″E / 42.11917°N 19.27056°E / 42.11917; 19.27056