Lista e mbretërve shqiptarë

artikull-listë e Wikimedias

Princat e Shqipërisë (1190–1255)Redakto

Dinastia e ProgonëveRedakto

Të tjerëRedakto

Mbretërit e Shqipërisë (1272-1294)Redakto

Dinastia e AnzhuinëveRedakto

Karli II ia dorëzoi të drejtat e tij në Shqipëri të birit Filipit II më 1294. Filipi II mbretëroi si "Lord i Mbretërisë së Shqipërisë".

Lordët e Mbretërisë së Shqipërisë (1294–1332)Redakto

Dinastia e AnzhuinëveRedakto

Dukët e Durrësit (1332–1368)Redakto

Dinastia e AnzhuinëveRedakto

Dukët e Vlorës (1332–1417)Redakto

Dinastia e ShishmanëveRedakto

Princat e Beratit (1335-1444)Redakto

Despotët e Angelokastronit dhe Lepantos (1358-1374)Redakto

Despotët e Artës (1358-1416)Redakto

Dinastia e LoshëveRedakto

Dinastia e ShpatëveRedakto

Princat e Shqipërisë (1368–1444)Redakto

Dinastia e ThopiajveRedakto

Princat e Gjirokastrës (1386-1416)Redakto

Princat e Dukagjinit (1387-1444)Redakto

Princat e Kastriotit (1389-1444)Redakto

Princat e Shqipërisë (1444–1479)Redakto

Kastriotët

Dukagjinët

Princat e Shqipërisë Moderne (1914)Redakto

Dinastia VidRedakto

Krerët e dinastisë Vid (1914–1973, jo qeverisës)Redakto

Mbreti i Shqipëtarëve (1928–1939)Redakto

Dinastia ZogolliRedakto

Krerët e dinastisë Zogolli (1939–sot, jo qeverisës)Redakto

Pushtimi Italian (1939–1943)Redakto

Dinastia SavojRedakto

Shih edheRedakto