Lista e mbretërve shqiptarë

artikull-listë e Wikimedias
(Përcjellë nga Mbretërit shqiptarë)

Princat e Shqipërisë (1190–1255)

Redakto

Të tjerë

Redakto

Mbretërit e Shqipërisë (1272-1294)

Redakto

Karli II ia dorëzoi të drejtat e tij në Shqipëri të birit Filipit II më 1294. Filipi II mbretëroi si "Lord i Mbretërisë së Shqipërisë".

Lordët e Mbretërisë së Shqipërisë (1294–1332)

Redakto

Dukët e Durrësit (1332–1368)

Redakto

Dukët e Vlorës (1332–1417)

Redakto

Princat e Beratit (1335-1444)

Redakto

Despotët e Angelokastronit dhe Lepantos (1358-1374)

Redakto

Despotët e Artës (1358-1416)

Redakto

Dinastia e Loshëve

Redakto

Princat e Shqipërisë (1368–1444)

Redakto

Princat e Gjirokastrës (1386-1416)

Redakto

Princat e Dukagjinit (1387-1444)

Redakto

Princat e Kastriotit (1389-1444)

Redakto

Princat e Shqipërisë (1444–1479)

Redakto

Kastriotët

Dukagjinët

Princat e Shqipërisë Moderne (1914)

Redakto

Dinastia Vid

Redakto

Krerët e dinastisë Vid (1914–1973, jo qeverisës)

Redakto

Mbreti i Shqipëtarëve (1928–1939)

Redakto

Krerët e dinastisë Zogolli (1939–sot, jo qeverisës)

Redakto

Dinastia Savoj

Redakto

Shih edhe

Redakto