Stema e Ofiçinës
Ofiçina

Një robot, i njohur shkurt si bot, është një program që zotëron një llogari si të një përdoruesi të zakonshëm e bashkvepron me Wikipedia-n për të kryer procese të automatizuara punësh që manualisht do ishin të lodhshme për tu bërë. Çdokush mundet të krijojë një robot por që puna e tij të jetë e përhershme në Wikipedia duhet të miratohet nga një administrator.

Përpara se të kërkoni miratimin për një robot duhet të sigurohuni se ai është i padëmshëm për komunitetin dhe nuk e mbingarkon serverin. Robotët mund të bejnë qindra redaktime në një kohë shumë të shkurtër dhe në raste keqfunksionimi mund të sjellin dëme të mëdha në projekt. Pasi të jeni siguruar për faktorët e mësipërm dhe të keni krijuar një faqe përdoruesi për robotin tuaj me stampën {{Bot}}, mund të plotësoni një kërkesë më poshtë për miratimin e robotit tuaj. Kërkesën e plotësuar vendoseni në pjesën Kërkesa në proces miratimi në formën {{Wikipedia:Robotët/Kërkesë për miratim/Emri i robotit}}.


Nëse roboti nuk kryen asnjë ndryshim për më shumë se 1 vit do të konsiderohet jo aktiv.


If you have any problem and don't understand Albanian, please ask for assistance here.

Kërkesa në proces miratimi


Operator: Qwerfjkl

Automatik/i shoqëruar: Automatically

Gjuha/ët e programimit: Python (pywikibot)

I përhershëm/i përkohshëm: Permanent

Shpeshtësia e redaktimeve: ~10/day

Funksioni: Notify users when they add referencing errors to an article, which is detected by the CS1 categories being changed.

Diskutimi

Ju lutemi të bëni 30 redaktime paraprake për të treguar si funksionon roboti. See Përdoruesi:Qwerfjkl/sandbox/CategoryNotifierTest.

@Qwerfjkl, hello! The report link seems to have problems. — Klein Muçi (diskutimet) 28 shkurt 2024 14:31 (CET)Reply[përgjigjuni]
@Klein Muçi I've hopefully fixed it now. Qwerfjkl (diskutimet) 28 shkurt 2024 19:01 (CET)Reply[përgjigjuni]
@Qwerfjkl, thank you! I'll wait to see some new examples in that page and approve it if everything is correct. - Klein Muçi (diskutimet) 28 shkurt 2024 19:14 (CET)Reply[përgjigjuni]
@Qwerfjkl, I wanted to approve your bot now but I can't do so because its account doesn't exist in here apparently. Maybe it is because it has yet to do a single edit in this wiki. Please, can you do some changes from it, maybe in your sandbox? Also, is it possible to make the report link a plain link, maybe with a template? I mean to only-visually remove the arrow symbol. I was thinking that because it's normally a wiki-link, it doesn't lead outside of it. If you think it is better to keep it like this though, we can leave it like it is. - Klein Muçi (diskutimet) 29 shkurt 2024 12:52 (CET)Reply[përgjigjuni]
@Klein Muçi, I've created the account locally and wrapped the link with the .plainlinks class to hide the external link icon. Qwerfjkl (diskutimet) 29 shkurt 2024 22:09 (CET)Reply[përgjigjuni]
  U bë! - Klein Muçi (diskutimet) 1 mars 2024 04:20 (CET)Reply[përgjigjuni]

Nëse kërkesës suaj nuk i është përgjigjur askush për 3 ditë ju lutemi të thërrisni një administrator personalisht nga këtu.

Lista e robotëve të miratuar

Aktivë

Jo aktivë