Një robot, i njohur shkurt si bot, është një program që zotëron një llogari si të një përdoruesi të zakonshëm e bashkvepron me Wikipedia-n për të kryer procese të automatizuara punësh që manualisht do ishin të lodhshme për tu bërë. Çdokush mundet të krijojë një robot por që puna e tij të jetë e përhershme në Wikipedia duhet të miratohet nga një administrator.

Përpara se të kërkoni miratimin për një robot duhet të sigurohuni se ai është i padëmshëm për komunitetin dhe nuk e mbingarkon serverin. Robotët mund të bejnë qindra redaktime në një kohë shumë të shkurtër dhe në raste keqfunksionimi mund të sjellin dëme të mëdha në projekt. Pasi të jeni siguruar për faktorët e mësipërm dhe të keni krijuar një faqe përdoruesi për robotin tuaj me stampën {{Bot}}, mund të plotësoni një kërkesë më poshtë për miratimin e robotit tuaj. Kërkesën e plotësuar vendoseni në pjesën Kërkesa në proces miratimi në formën {{Wikipedia:Robotët/Kërkesë për miratim/Emri i robotit}}.

Nëse roboti nuk kryen asnjë ndryshim për më shumë se 1 vit do të konsiderohet jo aktiv.


Kërkesa në proces miratimi

Operator: MGA73

Automatik/i shoqëruar: That depends. Some edits are checked one by one and other edits are only checked the first few and then the rest is automatically.

Gjuha/ët e programimit: Pywikipedia. Standard scripts like replace.py

I përhershëm/i përkohshëm: Permanent. While the files are being cleaned up.

Shpeshtësia e redaktimeve: Usually 10 edits per minute but if more is allowed that would be great. If fewer is prefered that can be done too.

Funksioni: I would like to help clean up files. See further info at Wikipedia:Kuvendi#Cleaning_up_files.

For the bot test I did 3 types of edits:

  1. I replaced the usage of files that are on Commons with a different name. Example Special:Diff/2529876 and Special:Diff/2529913. First edit worked but second failed because there was "" in the file name. I forgot that the bot does not like that so I had to fix manually.
  2. I added {{No license}} on files that does not have a license template. Example Special:Diff/2530018.
  3. I added {{Information}} on files that does not have such a template. Example Special:Diff/2530076. I used English names because it will give a better result, if files are moved to Commons.

Other ideas:

  1. Add the files to categories like "Files uploaded by NN". That will make it easier for NN to check files.
  2. Add source and author and perhaps also license. If NN state "I'm the photographer of all files in "Files uploaded by NN" and I release the files as {{Cc-by-sa-4.0}}" then I can add source, author and license.
  3. Files uploaded as {{tl|GFDL]] may be eligible for a license migration (see Kategoria:Wikipedia license migration candidates). If a user agree to relicense to for example {{Cc-by-sa-4.0}} I can add that too and make migration redundant. If not I can mark files as eligible or not-eligible depending on the date the files were uploaded.

Diskutimi

Ju lutemi të bëni 30 redaktime paraprake për të treguar si funksionon roboti. Edits are done. See above.

In case it is relevant I have bots on other wikis too. For example on Commons, Japanese, English, Danish, Malay, Vietnamese Wikpedia. I have made millions of edits. So I know how to do edits and I also know I have to clean up if I mess something up. --MGA73 (diskutimet) 16 mars 2023 16:30 (CET)Reply[përgjigju]

MGA73:   U bë!— Klein Muçi (diskutimet) 16 mars 2023 23:08 (CET)Reply[përgjigju]Nëse kërkesës suaj nuk i është përgjigjur askush për 3 ditë ju lutemi të thërrisni një administrator personalisht nga këtu.

Lista e robotëve të miratuar

Aktivë

Jo aktivë