Academy Award i 76-të (Ceromonia e Oskarit 2004 / orig. 76th Academy Awards) ka qenë më 29 shkurt 2004 në Kodak Theatre në Los Anxhelos. Ishte radha e 76-të e Annual Academy Awards. Në këtë vit shpërblehen filmat më të mirë të vitit të kaluar 2003.

PrezantimiRedakto

Billy Crystal udhëheqi për së katërti herë si moderator nëpër ceremoninë oskare (më parë 1997/1998/2000). Prezantuëset e kandidatëve janë të përkatës te kategoritë e specifikuar poshtë.

Nominimet dhe FituesëtRedakto

Aktori kryesorRedakto

prezentuar nga Nicole Kidman

Aktori dytësorRedakto

prezentuar nga Catherine Zeta-Jones

Aktorja kryesoreRedakto

prezentuar nga Adrien Brody

Aktorja dytësoreRedakto

prezentuar nga Chris Cooper

Film AnimuarRedakto

prezentuar nga Robin Williams

PajisjeRedakto

prezentuar nga Angelina Jolie

KameraRedakto

prezentuar nga Uma Thurman dhe Jude Law

 • City of God
 • Cold Mountain
 • Girl with a Pearl Earring
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Seabiscuit

Projektues i kostumeveRedakto

prezentuar nga Renee Zellweger

 • Girl with a Pearl Earring
 • The Last Samurai
 • The Lord of the Rings: The Return of the King
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Seabiscuit

RegjiRedakto

prezentuar nga Tom Cruise

Dokumentar filmi (gjatë)Redakto

prezentuar nga Alec Baldwin dhe Naomi Watts

 • Balseros
 • Capturing the Friedmans
 • The Fog of War
 • My Architect
 • The Weather Underground

Dokumentar filmi (shkurt)Redakto

prezentuar nga John Cusack dhe Diane Lane

 • Asylum
 • Chernobyl Heart
 • Ferry Tales

PrerjaRedakto

prezentuar nga Julianne Moore und Pierce Brosnan

 • City of God
 • Cold Mountain
 • The Lord of the Rings: The Return of the King
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Seabiscuit

Film të huajRedakto

d.m.th. jo në gjuhën angleze

prezentuar nga Charlize Theron

MakeUpRedakto

prezentuar nga Scarlett Johansson

 • The Lord of the Rings: The Return of the King
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Muzika (Original Score)Redakto

prezentuar nga Sting dhe Phil Collins

Muzika (Kënga origjinale)Redakto

prezentuar nga Jack Black

 • "Into the West" - The Lord of the Rings: The Return of the King
 • "A Kiss at the End of the Rainbow" - A Mighty Wind
 • "Scarlett Tide" - Cold Mountain
 • "The Triplets of Belleville" - Les Triplettes de Belleville
 • "You Will Be My Ain True Love" - Cold Mountain

Filmi më i miriRedakto

prezentuar nga Steven Spielberg

 • The Lord of the Rings: The Return of the King
 • Lost in Translation
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Mystic River
 • Seabiscuit

Filmi i shkurtë (Animuar)Redakto

prezentuar nga Ben Stiller dhe Owen Wilson

 • Boundin
 • Destino
 • Gone Nutty
 • Harvie Krumpet

Filmi i shkurtë (Live Action)Redakto

prezentuar nga Ben Stiller dhe Owen Wilson

 • Die rote Jacke
 • Most
 • Squash
 • Torzija
 • Two Soldiers

Prerja tingullitRedakto

prezentuar nga Sandra Bullock dhe John Travolta

 • Finding Nemo
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Mix i tingullveRedakto

prezentuar nga Sandra Bullock dhe John Travolta

 • The Last Samurai
 • The Lord of the Rings: The Return of the King
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
 • Seabiscuit

Efekti vizualRedakto

prezentuar nga Will Smith und Jada Pinkett Smith

 • The Lord of the Rings: The Return of the King
 • Master and Commander: The Far Side of the World
 • Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Skripti i adaptuarRedakto

prezentuar nga Sofia dhe Francis Ford Coppola

Skripti origjinalRedakto

prezentuar nga Susan Sarandon dhe Tim Robbins

Oskare të nderuarRedakto

Oskari i nderuarRedakto

prezentuar nga Jim Carrey


  Ky artikull në lidhje me Filmi është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.